Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Youtube videók

Aioli szósz

Ár:
2.790 Ft
Menny.:db
Gyártó: Espinaler
Elérhetőség: Elfogyott
Várható szállítás: 2024. január 22.

Aioli szósz

Az Aioli már régóta a mediterrán konyha része. Népszerű Spanyolország mellett, Franciaországban és Görögországban is. Mindegyik nemzet a sajátjának tulajdonítja, de feljegyzések vannak róla, hogy már az ókori Egyiptomban is készítettek Aioli-t. Így az egyik legrégebbi szósznak számít.

Egy majonézhez hasonló ízű, de különlegesebb fokhagymás, olívaolajos szószt kapunk. Kimondottan húsételekhez ajánlott, de mellette fogyasztják sült krumpli és egyéb zöldségek mellé.

Az Espinaler a hagyományos receptjét tartja fenn a kezdetek óta. A házi készítésű Allioli szószuk ezért olyan népszerű. Elkészítése során természetes összetevőket használnak, nem tartalmaz színezéket sem. Extra szűz olívaolaj felhasználásával készült.

Összetevők: extra szűz olívaolaj(36,5%), olívapogácsa-olaj, fokhagyma, víz, citromlé, só természetes fokhagyma aroma

Nettó tömeg: 140 g

Márka

Az Espinaler története 1896-ban kezdődött, amikor Miquel Riera y Prat letelepedett Vilassar de Mar-ban (Barcelona városa mellett). Az Argentona-ban található Espinal híd közelében talált egy parasztházat, amit átalakított kocsmának. Így született meg az Espinaler kocsma, ahol később az egész város megfordult, mindig olyan hangulat kerekedett. Ez a kocsma egy tipikus mediterrán vendéglátó volt. Kicsi, hangulatos, rusztikus és családias, ami az évek során, generációról generációra szállt.

1907-ben Miquel Riera y Prat leleményességüknek köszönhetően az Espinaler megszerezte az engedélyt a dohánybolt megnyitására, ami fontos lökést adott a családi vállalkozásnak.

1930-ban Lánya, Francisca Riera Fornells veszi át az üzletet, négygyermekes özvegy, a polgárháború nehézségeivel kell szembenéznie.

1946-ban Joan Tapias Riera átveszi az üzlet irányítását, és gyökeres változást hoz benne, ő kezdi a kor egyik legjobb vermutját készíteni és forgalmazni. Ezzel etalonná vált az Espinaler Vermut a környéken.

1952-ben Ventureta Roldós, Joan Tapias felesége megalkotta az Espinaler szósz receptjét, amit a mai napig használnak. Kiváló minőségű ecet, pirospaprika, fekete bors és gondosan válogatott fűszerek kombinációja, aminek köszönhetően az Espinaler szósz annyira híres lett. Nem hiába, az éttermük bejáratánál is ez a szósz, mint cégér jelzi a látogatóknak, hogy jó helyen járnak.

Az 1970-es években Miquel Tapias Roldós, az alapító dédunokája vette át az üzletet, vele forradalom kezdődött az Espinaler-ben: Galíciába utazott, hogy aukciókon és vásárokon személyesen válassza ki a legjobb tenger gyümölcseit, amik a minőségi konzerveinek alapját adják. Nagy hangsúlyt fektetett a minőségre, éppen ezért a konzerveinek alapanyagát is a Rías Baixas (Rías Gallegas) régióból szerezte be. A galíciai vizeiből származó fogások minősége messze meghaladja a máshol fogott példányokat. Köszönhetően a természetes állapotában megmaradt vízi élővilágnak és a környezetnek. Nem folyamodnak mesterséges akvakultúrához, mivel a körülmények tökéletesek a legminőségibb tengeri herkentyűk halászatára. Kizárólag fenntartható halászatot alkalmaznak (egész Galíciában).

2000-ben megkezdődött az Espinaler birodalom kiterjesztése Spanyolország nagy részére, és felavatják az 1300 m³-es éttermet, bárt, és egyben bemutatóboltként funkcionáló helyiséget Vilassar de Mar-ban.

Ma David és Miki Tapias, az alapító ükunokája, az ötödik generáció. Ők továbbra is ugyanazt a filozófiát követik, mint amivel a cég sikeressé vált. A legjobb minőségű termékeket kínálják, a megfelelő módon és időben elkészítve.

Tápérték

Átlagos tápérték / 100 g
Nettó tömeg 140 g
Energiatartalom 2821 kJ / 686 kcal
Zsír 73,9 g
amelyből telített 11,8 g
Szénhidrát 4,1 g
amelyből cukrok 4 g
Fehérje 1,1 g
4 g