Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Youtube videók

Aragóniai lila empeltre olívabogyó

Ár:
1.990 Ft
Menny.:db
Gyártó: Espinaler
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2023. december 05.

Aragóniai lila empeltre olívabogyó

Az aragóniai empeltre olívabogyó az egyik legrégebbi olívafajta Spanyolországban. Az egyik legegészségesebb olajbogyó, mivel természetesen fekete, nem használnak vegyi eljárásokat a "sötétítésére". Ezt a fajtát éretten szedik le (ellentétben a legtöbb olívabogyóval, amit még zölden szüretelnek), ezért van ilyen szép lilás színe.
Közepes méretű és sötétlila színű. Jellegzetes markáns és kesernyés íze, ellentétben a húsa nagyon puha, selymes.
Előételekhez, sörökhöz, salátákhoz ajánlott, de magában is tökéletes.

Összetevők: aragóniai lila empeltre olívabogyó, víz, só, étkezési sav(tejsav)

Nettó tömeg: 225 g
Töltőtömeg: 220 g

Márka

Az Espinaler története 1896-ban kezdődött, amikor Miquel Riera y Prat letelepedett Vilassar de Mar-ban (Barcelona városa mellett). Az Argentona-ban található Espinal híd közelében talált egy parasztházat, amit átalakított kocsmának. Így született meg az Espinaler kocsma, ahol később az egész város megfordult, mindig olyan hangulat kerekedett. Ez a kocsma egy tipikus mediterrán vendéglátó volt. Kicsi, hangulatos, rusztikus és családias, ami az évek során, generációról generációra szállt.

1907-ben Miquel Riera y Prat leleményességüknek köszönhetően az Espinaler megszerezte az engedélyt a dohánybolt megnyitására, ami fontos lökést adott a családi vállalkozásnak.

1930-ban Lánya, Francisca Riera Fornells veszi át az üzletet, négygyermekes özvegy, a polgárháború nehézségeivel kell szembenéznie.

1946-ban Joan Tapias Riera átveszi az üzlet irányítását, és gyökeres változást hoz benne, ő kezdi a kor egyik legjobb vermutját készíteni és forgalmazni. Ezzel etalonná vált az Espinaler Vermut a környéken.

1952-ben Ventureta Roldós, Joan Tapias felesége megalkotta az Espinaler szósz receptjét, amit a mai napig használnak. Kiváló minőségű ecet, pirospaprika, fekete bors és gondosan válogatott fűszerek kombinációja, aminek köszönhetően az Espinaler szósz annyira híres lett. Nem hiába, az éttermük bejáratánál is ez a szósz, mint cégér jelzi a látogatóknak, hogy jó helyen járnak.

Az 1970-es években Miquel Tapias Roldós, az alapító dédunokája vette át az üzletet, vele forradalom kezdődött az Espinaler-ben: Galíciába utazott, hogy aukciókon és vásárokon személyesen válassza ki a legjobb tenger gyümölcseit, amik a minőségi konzerveinek alapját adják. Nagy hangsúlyt fektetett a minőségre, éppen ezért a konzerveinek alapanyagát is a Rías Baixas (Rías Gallegas) régióból szerezte be. A galíciai vizeiből származó fogások minősége messze meghaladja a máshol fogott példányokat. Köszönhetően a természetes állapotában megmaradt vízi élővilágnak és a környezetnek. Nem folyamodnak mesterséges akvakultúrához, mivel a körülmények tökéletesek a legminőségibb tengeri herkentyűk halászatára. Kizárólag fenntartható halászatot alkalmaznak (egész Galíciában).

2000-ben megkezdődött az Espinaler birodalom kiterjesztése Spanyolország nagy részére, és felavatják az 1300 m³-es éttermet, bárt, és egyben bemutatóboltként funkcionáló helyiséget Vilassar de Mar-ban.

Ma David és Miki Tapias, az alapító ükunokája, az ötödik generáció. Ők továbbra is ugyanazt a filozófiát követik, mint amivel a cég sikeressé vált. A legjobb minőségű termékeket kínálják, a megfelelő módon és időben elkészítve.

Tápérték

Átlagos tápérték / 100 g
Nettó tömeg 225 g
Töltőtömeg 220 g
Energia 1329 kJ / 323 kcal
Zsír 34 g
ebből telített 5,2 g
Szénhidrát <3 g
amelyből cukrok <0,5 g
Fehérje 1,9 g
3 g