Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Youtube videók

Babpörkölt vénuszkagylóval (Fabes con Almejas)

Ár:
2.690 Ft
Menny.:db
Gyártó: Carretilla
Elérhetőség: Elfogyott
Várható szállítás: 2024. január 22.

Fabes con Almejas (Gourmet)

A Fabada asturiana-hoz hasonlóan ez is egy tipikus asztúriai étel.
Neve az asztúriai fabes szóból ered, ami babot jelent. Mivel fő alapanyaga a nagyméretű, helyileg termesztett ízletes fehérbab; a fabes de la Granja. A 16. század óta termesztik ezt a fajta babot Asztúriában. Jelenleg több, mint 2500 hektáron. Másik fő alapanyaga a vénuszkagyló, amit szintén sokféleképpen lehet elkészíteni, és sok recept tartalmazza - többet között a Paella-ban is van. (Konzerves formában
itt elérhető.) Részletesebben a vénuszkagylóról itt olvashatsz.

Felhasználás előtt egy éjszakán át áztatják a babot, majd vénuszkagyló, hagyma, fokhagyma, fűszerek, olívaolaj, fehérbor hozzáadásával megfőzik. Így egy pörkölthöz hasonló ételt kapunk.

Meglehetősen laktató. Elsősorban az év téli hónapjaiban fogyasztják főétkezésként. Régebben elsősorban azok a családok készítették, akik kevés pénzt tudtak fordítani a család táplálására. Mivel mind babm mind a kagyló beszerzése egyszerű volt a helyi adottságoknak köszönhetően, tápértéke pedig igen magas.
Asztúriai almabort vagy vörösbort fogyasztanak hozzá.

Összetevők: Főtt fehérbab(40%), víz, vénuszkagyló(puhatestű)(14%), hagyma, extra szűz olívaolaj, természetes aroma(hal), kukoricakeményítő, fokhagyma, fehérbor, só, édes paprika.

Nyomokban szóját, tejet és tejszármazékokat(laktóz), mustárt tartalmazhat.
Gluténmentes, hozzáadott tartósítószert nem tartalmaz.
Extra szűz olívaolaj felhasználásával készült.

Nettó mennyiség: 350 g

Márka

A Carretilla márka a zöldségkonzervek és készételek piacának egyik meghatározó eleme.

Eredete 1875-ig nyúlik vissza, amikor is egy műhelyben elkezdtek kézműves módon konzerveket gyártani. Üstökben főzve, üvegedényekbe csomagolva.
A céges logo a mai napig őrzi a múltat. A talicskás szakács volt az alapanyag specialista is egyben akkoriban, aki a szántóföldről hordta a zöldséget befőzőbe. Mivel ő felelt a befőzésért, ezért az ő felelőssége volt a minőségellenőrzés is, hogy valóban készen áll e az adott zöldség a betakarításra.
Ennek a sok-sok éves hagyománynak és tapasztalatnak a gyümölcsét érezhetjük termékeik minőségében.

A Carretilla a spárga konzerválásáról lett ismert kezdetekben. Mivel a minőség volt számukra mindig a legfontosabb, erről szerzett hírnevet a márka. Később bővítették a kínálatukat más zöldségekkel, majd készételekkel is. A piac legmagasabb színvonalát kínálják. Gondos elkészítési folyamatuknak köszönhetően minden íz- és tápanyag-tulajdonságot megőriznek.

Hagyományos módszerüket követve a mai napig kézzel szüretelik, hámozzák, kiválasztják a legjobb darabokat. Azonnal csomagolják, hogy teljes ízükkel, színükkel és gyengéd állagukkal kerüljenek a minőséget kedvelő háztartások asztalaira.
A frissesség, a minőség és az élelmiszerbiztonság szempontjai alapján választják ki a legjobb alapanyagokat, hogy a végső fogás szemet gyönyörködtető, ínycsiklandó és ízletes legyen. 

Ma is napról napra innovációkon dolgoznak, hogy a jelenlegi stílushoz és életritmushoz igazodó, kiváló minőségű termékeket kínálhassanak.
Kutatás és fejlesztés részlegük folyamatosan a technológia élvonalában dolgozik megőrizve márkájuk eredetét.
Táplálkozási szakértőinkből és szakácsokból álló csapatunk a hagyományos konyhára épülő recepteket dolgoz ki, amelyek kiegyensúlyozottak, és szem előtt tartják a tápanyagokat, a kalóriákat, a sót, az ajánlott mennyiségeket. A lehető legnagyobb hasonlóságot fenntartva az otthoni főzéssel.

A környezet védelme a bolygónk iránti elkötelezettségük egyik pillére. Tisztában vannak azzal, hogy a fenntarthatósághoz felelősségteljesnek kell lenniük üzleti környezetünkben. Ugyanakkor gazdasági, társadalmi és környezeti értéket kell teremtenünk.
Különböző technológiák bevezetésével sikerült csökkenteni az acélt, műanyagot, üveget és kartonpapírt tárolóedényeinkben és csomagolásaikban. Így csökkentve a környezetterhelést és hulladékképződést. Szétválasztják és újrahasznosítják az összes keletkező hulladékot: papírhulladékot, műanyagot, üveget, fát, olajokat, oldószereket, valamint a szennyezett csomagolásokat.

Tápérték

Átlagos tápérték / 100 g
Nettó tömeg 350 g
Energia 419 kJ / 100 kcal
Zsír 2,6 g
ebből telített 0,4 g
Szénhidrát 11 g
amelyből cukrok 0,8 g
Élelmi rost 4,1 g
Fehérje 6,1 g
0,9 g