Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Youtube videók

Borotvakagyló natúr lében

Ár:
2.490 Ft
Menny.:db
Gyártó: Cabo de Penas
Elérhetőség: Utolsó 1 db raktáron
Várható szállítás: 2024. április 18.

Borotvakagyló natúr lében

A borotvakagylót nehéz befogni, mivel a héjak mozgatásával mélyen be tudja magát ásni az iszapba. Ha úgy akarja akkor erősen odatapad, hogy ne lehessen kimozdítani a helyéről.

Intenzív tengeri ízű, közepesen puha húsú. Íze hasonlít a vénuszkagylóhoz - esetleg, mint egy puha tintahal.
Nagyon kevés zsírt tartalmaznak. A, B, D vitaminokat tartalmaznak, és kiemelkedő mennyiségű ásványi anyag is megtalálható bennük, például a vas hozzájárulásával, ami a vérszegénység esetén nagy segítség lehet.

Mivel natúr lében van, ezért egyéni ízlés alapján lehet tálalni. Népszerű fokhagymás, citromos, olívaolajos mártással. Paradicsomos ízesítés, petrezselyemmel, kis fenyőmagokkal is csodákra képes. Ha a keleti ízvilágot kedveljük, akkor koriander és gyömbért ajánljuk hozzá. Innen is látszik, hogy ezt a fajta kagyló igen sokszínűen el lehet készíteni. De ha nem akarunk nagyon elveszni a részletekben, akkor egyszerűen pár csepp citrom-lime is nagyon jó kombó lehet. Italból egy hideg száraz pezsgő, cava vagy könnyed fehérbor jó párosítás lehet hozzá.

A borotvakagylós uborkasaláta receptjét itt éred el.

Mivel ezek a kagylók mélyen az iszapban élnek, így ez a tisztítási folyamatot is megnehezíti.
Apróbb homokszemek előfordulhatnak a kagylók között.

Részletesebben a borotvakagylóról itt olvashatsz.

Nagyobb méretben itt elérhető.

Összetevők: Borotvakagyló (puhatestűek), víz, só, ízfokozó(E-621), savanyúságot szabályozó anyagok(E-330), antioxidánsok(E-385, E-300), hagyma kivonat, babér.

Nettó tömeg: 120 g
Töltőtömeg: 60 g

Márka

A CABO DE PEÑAS már eleve egy magasabb minőséget képvisel.

Már 1898 óta gyártanak konzerveket. A kezdetek óta fontos számukra, hogy a piac meghatározó szereplői legyenek rendkívül magas minőségű termékeikkel.
Évszázados hagyományt és minőséget képviselnek a halak és kagylók konzerválása terén. Különösen nagy figyelmet szentelnek a minőség és a kiválasztás folyamatának.
A hagyományok betartása mellett a legkiválóbb alapanyagokból készül minden konzerv, hogy megfeleljen világ legkiválóbb konzervjének.  Spanyolországban és nemzetközileg is elismertséggel bírnak.

A CABO DE PEÑAS abban a kiváltságban részesülhet, hogy a galíciai Vigo mellett, Pontevedra-ban helyezkedik el. A Rías Gallegas (más néven Rías Baixas) régióban. 
A Rías Gallegas régió a világ etalonjának számít hal- és kagylókonzervek terén.
Ez a terület rendkívül gazdag tengeri élővilággal büszkélkedhet.

Az itt kifogott tenger gyümölcseit azonnal a gyárba szállítják, és frissen dolgozzák fel, hogy megőrizzék eredeti ízüket.
Teljesen különböznek mind ízben, mind textúrában a megszokottól.

A minőségi alapanyag kiválasztásának, feldolgozásának, tartósításának egy üzemben való összpontosulása lehetővé teszi számukra, hogy minden folyamatot teljes mértékben ellenőrizzenek, és ezek kiváló eredményhez vezessenek.

A cégcsoport minősítései is arról árulkodnak, hogy itt tényleg odafigyelnek arra, mi kerül a konzervbe. Természetesen elkötelezettek a fenntartható halászat mellett, valamint delfinvédő hálót is alkalmaznak. A tengerből és a galíciai torkolatokból származó termékek csomagolása is kulcsfontosságú egy olyan cégnek, aki elkötelezett a természet iránt. Újrahasznosítható anyagokból készült konténereket, dobozokat és csomagolóanyagokat használnak. Szigorúan betartják a környezetvédelmi előírásokat. Minőségi tanúsítványai: BRS / IFS / ISO 9001

Tápérték

per 100 g töltőtömegben
Nettó tömeg 120 g
Töltőtömeg 60 g
Energia 409 kJ / 97 kcal
Zsír 1,6 g
ebből telített 0,5 g
Szénhidrát 2,3 g
amelyből cukrok 0 g
Fehérje 18,2 g
1,8 g