Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Youtube videók

Cáceresi fekete olívabogyó

Ár:
1.890 Ft
Menny.:db
Gyártó: Sarasa
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2023. december 05.

Cáceresi fekete olívabogyó hagyományos fűszerezéssel

A spanyol Cáceres térségéből származó, érett, fekete olajbogyó.
Olívaolajban, hagyományos fűszerezésen alapuló recept alapján ízesítve.
​Előételekhez, sörökhöz, salátákhoz ajánlott, de magában is tökéletes.

Összetevők: Fekete olívabogyó maggal, víz, olívaolaj(2%), növényi olaj(napraforgó), só, színstabilizátor(E-579), savanyúságot szabályzó anyag(E-270), aromák és fűszerek változó arányban.
Gluténmentes

Nettó tömeg: 350 g
Töltőtömeg: 185 g

Márka

A Sarasa-t Rafael Rubio és Carmen Sarasa 1968-ban alapították szülővárosukban, Andosilla-ban, Navarra-ban. Mindketten szenvedélyesen rajongtak az olívabogyóért és a savanyúságokért. Családi gyökereik Navarra-hoz kötik anyai ágon, és Andalúzia-hoz apai ágon. Ez a két spanyol terület híres termelő vidékeiről. Ez arról árulkodik, hogy családi gyökereikben is hordozzák a vidék szeretetét.

Rafael mindent tudott az olajbogyóról. Apja, aki Andalúziából származott, tudta, hogyan kell termeszteni és tökéletesen feldolgozni az olajbogyót, hogyan kell megépíteni az ottani olajbogyó erjesztésére és tartósítására használt kis fahordókat. Egyszer Navarra-ba ment, hogy hordókat építsen az Egyesült Államokba exportált paprikák részére. Ott találkozott egy nővel, aki a felesége lett. Nem sokkal ezután megszületett a kis Rafael, aki később Carmennel megalapította a Sarasa-t.

A Sarasa sikerét két tényező alapozta meg. Rafael apjától örökölt szakértelme, valamint Carmen megszállottsága a minőség, precízió és minden részletre kiterjedő figyelem minden egyes terméknél.
Munkájuk a gazdák alapos megismerésével, és a betakarított termények kiválasztásával kezdődött. Mindig a minőség és az alapanyagok első kézből történő kiválasztása volt az egész folyamat alapja.

Ezután a mezőgazdasági szövetkezetektől és a gazdáktól vásárolt összes olajbogyót az üzembe vitték az Almendralejo-ban található létesítményben (Badajoz tartományban - híres tartomány, ahol az egyik legfinomabb Jamón Iberico-t készítik) végzik az „entamado” néven ismert tisztítási és tartósítási eljárást. Miután a különféle erjesztési folyamatok befejeződtek, fajtától függően az olajbogyót a navarrai Andosilla-i üzembe küldik.
A teljes feldolgozási folyamatot a hagyományos receptek inspirálták, de folyamatosan innoválnak, hogy optimalizálják az egyes olívafajták állagát és ízét, hogy minden olívabogyóhoz és savanyúsághoz megtalálják a hozzá legjobban illő íz- és fűszervilágot.

A hagyományokhoz való hűség egyben alkalmazkodva a korhoz a Sarasa egyik alapelve.

Tápérték

Átlagos tápérték / 100 g
Nettó tömeg 320 g
Töltőtömeg 150 g
Energia 794 kJ / 193 kcal
Zsír 19,5 g
ebből telített 2,8 g
Szénhidrát 1,3 g
amelyből cukrok 0 g
Élelmi rostok 3,1 g
Fehérje 1,5 g
3 g