Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Youtube videók

Csíkos fésűkagyló (Szent Jakab kagyló) galíciai mártásban

Ár:
2.490 Ft
Menny.:db
Gyártó: Cabo de Penas
Elérhetőség: Elfogyott
Várható szállítás: 2024. január 22.

Csíkos fésűkagyló / Szent Jakab-kagyló galíciai mártással olívaolajban

Hivatalosan fésűkagyló, de hívják Szent Jakab kagylónak is. Az El camino zarándokút egyik szakaszának is ez a jelképe.

Húsa puha, de tömör egyben. Enyhén édeskés ízű. A narancsszínű rész az ikra, aki nem szereti az könnyen eltávolíthatja.
A konzerváláshoz használt vieira szósz jól illik a kagylóhoz. Olívaolajjal, kevés fokhagymával és apróra vágott petrezselyemmel szokták még fogyasztani. Fehérbort ajánljuk hozzá.

Ezek a kagylók a Rías Gallegas régióból származnak, ami a legkülönlegesebb tengeri fogásoknak ad otthont.
Az itt fogott kagylók igazi etalonnak számítanak, amit elsőre érezhetünk az ízükön. Sokkal puhább, ízletesebb húsa van az itt fogott kagylóknak az érintetlen vízi élővilág miatt.
Kizárólag szezonban halásszák, kézzel csomagolják, a darabok méretének és homogenitásának megfelelően.
A fésűskagylók öblítését és tisztítását kézműves munkával végzik, hogy nyomokban se tartalmazzanak homokot.

Amellett, hogy finomak, még egészségesek is. Tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Többek között természetes vas-, foszfor-, nátrium-, cink-, jódforrások. Ami mind hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez és mentális egészség fenntartásához.

A fésűkagylóról részletesebben itt olvashatsz.

Prémium változatban itt elérhető.

A fésűkagyló fehérbab krémmel receptet itt éred el.

Összetevők: Csíkos fésűkagyló(puhatestű), paradicsom, olívaolaj(12%), hagyma, pirospaprika, fűszerek, só

Gluténmentes termék

Nettó tömeg: 111 g
Töltőtömeg: 65 g

Márka

A CABO DE PEÑAS már eleve egy magasabb minőséget képvisel.

Már 1898 óta gyártanak konzerveket. A kezdetek óta fontos számukra, hogy a piac meghatározó szereplői legyenek rendkívül magas minőségű termékeikkel.
Évszázados hagyományt és minőséget képviselnek a halak és kagylók konzerválása terén. Különösen nagy figyelmet szentelnek a minőség és a kiválasztás folyamatának.
A hagyományok betartása mellett a legkiválóbb alapanyagokból készül minden konzerv, hogy megfeleljen világ legkiválóbb konzervjének.  Spanyolországban és nemzetközileg is elismertséggel bírnak.

A CABO DE PEÑAS abban a kiváltságban részesülhet, hogy a galíciai Vigo mellett, Pontevedra-ban helyezkedik el. A Rías Gallegas (más néven Rías Baixas) régióban. 
A Rías Gallegas régió a világ etalonjának számít hal- és kagylókonzervek terén.
Ez a terület rendkívül gazdag tengeri élővilággal büszkélkedhet.

Az itt kifogott tenger gyümölcseit azonnal a gyárba szállítják, és frissen dolgozzák fel, hogy megőrizzék eredeti ízüket.
Teljesen különböznek mind ízben, mind textúrában a megszokottól.

A minőségi alapanyag kiválasztásának, feldolgozásának, tartósításának egy üzemben való összpontosulása lehetővé teszi számukra, hogy minden folyamatot teljes mértékben ellenőrizzenek, és ezek kiváló eredményhez vezessenek.

A cégcsoport minősítései is arról árulkodnak, hogy itt tényleg odafigyelnek arra, mi kerül a konzervbe. Természetesen elkötelezettek a fenntartható halászat mellett, valamint delfinvédő hálót is alkalmaznak. A tengerből és a galíciai torkolatokból származó termékek csomagolása is kulcsfontosságú egy olyan cégnek, aki elkötelezett a természet iránt. Újrahasznosítható anyagokból készült konténereket, dobozokat és csomagolóanyagokat használnak. Szigorúan betartják a környezetvédelmi előírásokat. Minőségi tanúsítványai: BRS / IFS / ISO 9001

Tápérték

Tápérték 100 g termékben
Nettó tömeg 111 g
Töltőtömeg 65 g
Energia 695 kJ / 167 kcal
Zsír 12,2 g
ebből telített 1,8 g
Szénhidrát 1,3 g
amelyből cukrok 0 g
Fehérje 12,7 g
0,95 mg
Élelmi rost 0,7 g
Omega-3 220 mg
Vitamin B12 1,3 µg (52% *VNR)
Vas 3,7 mg (26% *VNR)