Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Youtube videók

Extra szűz olívaolaj (DUC DOP Terra Alta)

Ár:
2.890 Ft
Menny.:db
Gyártó: Olis de Catalunya
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2023. december 05.

DUC DOP Terra Alta extra szűz olívaolaj

A DUC Terra Alta olívaolaj aromája paradicsomot, banánt és érett gyümölcsöt idéz meg. Ízében gazdag, harmonikus és kiegyensúlyozott olajat találunk, amely a keserűt és fűszerességet ügyesen ötvözi. Kellemes teltségérzetet nyújt számunkra.
Másképpen: ennek az olajnak van egy kellemes aromája is, ellentétben a hazánkban kapható olívaolajokkal szemben.

Ez az olívaolaj egy minőségi Arbequina & Empeltre keverék 0,4% alatti savassággal. (0,8% a referenciaérték, ahonnan extra szűz olívaolajnak nevezhető - a 0,4%-os szint már egy kézműves olaj szintjének felel meg). Betakarítás után egyből feldolgozzák, hogy megőrizzék a páratlan ízvilágát.
Az Arbequina olívaolaj lágy íze miatt dressingek készítésére ideális. Valamint édességekben, főleg kekszekben vaj helyettesítésére használják.
Az Empeltre-ből szintén egy citrusos, mandarinos jegyekkel rendelkező lágy olajat kapunk.

Ideális egy friss zöldséges reggelihez, paradicsomos pirítóshoz, sőt lekvárhoz is. Salátákban kiválóan passzol mindenféle zöldséggel és gyümölccsel, mint például kivi, alma vagy mazsola. Akár gyümölcssalátákhoz, gyümölcspürékhez is használhatjuk.

A Terra Alta oltalom alatt álló eredetmegjelölést jelent. Gyéren lakott szárazföldi régió, amely vidéki táj jellegével tűnik ki. Az oltalom alatt álló eredetmegjelölést 2002-ben kapta meg. Az olajfák átlagosan 400 méteres tengerszint feletti magasságban nőnek, mandulafák és szőlőültetvények között. Mediterrán éghajlat és az Empeltre fajta túlsúlya jellemzi.

Közvetlenül olívabogyókból mechanikai eszközökkel előállított superior kategóriás extra szűz olívaolaj.

Miért egészséges az olívaolaj? Erről itt olvashatsz.

Nettó térfogat: 250 ml

Márka

Az Olis de Catalunya a katalán Reus városban található. Barcelona-tól kicsit több, mint 100 km-re. A gyár 1942 óta gyárt olívatermékeket, 4 kontinensen közel 30 országba exportál. Hála a La Tienda Superior-nak 2022-ben Magyarországra is elérkezett.

Az Olis de Catalunya kiváló minőségű természetes termékekei megőrzik a táj esszenciáját és ízét. Extra szűz olívaolajai eredetmegjelöléssel ellátott termékek.

Ahhoz, hogy az élen járjanak, és a piac élére állhassanak folyamatosan innoválni kell, amely lehetővé teszi számunkra, hogy olyan termékeket és szolgáltatásokat kínáljanak, amelyek előre viszik a piacot, és alkalmazkodnak az igényekhez.

Tisztelik és megóvják a környezetet és az emberiséget. A jövedelmező és fenntartható növekedésre törekszenek, amely földünk jövőjének jegyében történik. Elkötelezettek a környezet, a természet és a többi gazdasággal való együttműködés iránt. Különös figyelemmel vannak a gyökereikre és hagyományaikra.

Ezek mellett a gyártó megfelel a szigorú tanúsítványoknak, mint a Internation Food Standard, BRC Global Standard, Certificados de Producción Ecológica - ami mind magasszintű hozzáértést és gyártási folyamatot tanúsít.

A legenda szerint sok évvel ezelőtt a magányt és a természet békéjét szerető szellemek telepedtek meg Terra Alta-n. Úgy döntöttek megtiltják az embereknek, hogy ezekre a vidékekre jöjjenek Megvédik a régiót az ember által okozott pusztulástól. Csak néhány kiválasztottnak engedték meg, hogy ezeken a földeken otthont létesítsenek a legszükségesebb növények termesztésére. Mégpedig az olajbogyó, a szőlő és a mandula.

A zord Terra Alta-n az első telepesek gyermekei továbbra is szorosan kötődnek a hagyományokhoz. Azzal, hogy minden évszakban DUC olívaolajat készítenek, fenntartják a békét a természettel, és az őket választott szellemekkel kötött egyezményüket.

                                                                                                           

Tápérték

Átlagos tápérték / 100 g
Nettó térfogat 250 ml
Energia 3626 kJ / 882 kcal
Zsír 98 g
ebből telített 14 g
egyszeresen telítetlen 75 g
többszörösen telítetlen 11 g
Vitamin E 20 mg
Elhanyagolható mennyiségű szénhidrátot, cukrot, fehérjét, sót tartalmaz.
Magot tartalmaz.