Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Youtube videók

Garnélás rizottó (Arroz a banda con gambas)

Ár:
2.490 Ft
Menny.:db
Gyártó: Carretilla
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2023. december 05.

Arroz a banda garnélával

A recept abból ered, hogy a rizst egy halászlében főzték a kikötőben a szegényebb halászok, és főzés után külön tálalták a rizst és a halakat és tenger gyümölcseit. Ezeket eladták, mert csak a tehetősebb réteg tudta magának megengedni. A tenger gyümölcsével együtt főtt rizs pedig a szegényebb réteg élelmezésére szolgált.

Manapság már természetesen mindenhol tenger gyümölcsével szolgálják fel.
Nagyon hasonlít a
Paella-hoz, talán kicsit kevésbé száraz. A Paella-ban többféle zöldség, illetve tenger gyümölcse található. Ebben az ételben főként rákot és tintahalat használnak, illetve a rizs fajtájában tér el.
Az elkészítés módját befolyásolja még a helyszín is. Valencia-ban a Paella, Alicanteban Arroz a banda, Murcia-ban pedig az Arroz caldero a jellemző.

Összetevők: Főtt fehér rizs(84%), garnélarák(4%)(rákfélék), napraforgóolaj, paradicsom, só, természetes aromák(hal,rákfélék), édespaprika, hagyma, szójalecitin(szója), sáfránykivonat. Nyomokban tartalmazhat: mustárt, tej, tejszármazékokat, laktózt.

Fogyasztás előtt távolítsuk el a papírdobozt, nyissuk fel a fólia egyik szélét, majd helyezzük mikróhullámú sütőbe min. 2 percre 800 W-on vagy tegyük a doboz tartalmát forró serpenyőbe és hevítsük 5 percig alacsony hőfokon.

Hozzáadott tartósítószert nem tartalmaz, adalékanyagmentes, pálmaolajmentes, gluténmentes.

Nettó tömeg: 250 g

Márka

A Carretilla márka a zöldségkonzervek és készételek piacának egyik meghatározó eleme.

Eredete 1875-ig nyúlik vissza, amikor is egy műhelyben elkezdtek kézműves módon konzerveket gyártani. Üstökben főzve, üvegedényekbe csomagolva.
A céges logo a mai napig őrzi a múltat. A talicskás szakács volt az alapanyag specialista is egyben akkoriban, aki a szántóföldről hordta a zöldséget befőzőbe. Mivel ő felelt a befőzésért, ezért az ő felelőssége volt a minőségellenőrzés is, hogy valóban készen áll e az adott zöldség a betakarításra.
Ennek a sok-sok éves hagyománynak és tapasztalatnak a gyümölcsét érezhetjük termékeik minőségében.

A Carretilla a spárga konzerválásáról lett ismert kezdetekben. Mivel a minőség volt számukra mindig a legfontosabb, erről szerzett hírnevet a márka. Később bővítették a kínálatukat más zöldségekkel, majd készételekkel is. A piac legmagasabb színvonalát kínálják. Gondos elkészítési folyamatuknak köszönhetően minden íz- és tápanyag-tulajdonságot megőriznek.

Hagyományos módszerüket követve a mai napig kézzel szüretelik, hámozzák, kiválasztják a legjobb darabokat. Azonnal csomagolják, hogy teljes ízükkel, színükkel és gyengéd állagukkal kerüljenek a minőséget kedvelő háztartások asztalaira.
A frissesség, a minőség és az élelmiszerbiztonság szempontjai alapján választják ki a legjobb alapanyagokat, hogy a végső fogás szemet gyönyörködtető, ínycsiklandó és ízletes legyen. 

Ma is napról napra innovációkon dolgoznak, hogy a jelenlegi stílushoz és életritmushoz igazodó, kiváló minőségű termékeket kínálhassanak.
Kutatás és fejlesztés részlegük folyamatosan a technológia élvonalában dolgozik megőrizve márkájuk eredetét.
Táplálkozási szakértőinkből és szakácsokból álló csapatunk a hagyományos konyhára épülő recepteket dolgoz ki, amelyek kiegyensúlyozottak, és szem előtt tartják a tápanyagokat, a kalóriákat, a sót, az ajánlott mennyiségeket. A lehető legnagyobb hasonlóságot fenntartva az otthoni főzéssel.

A környezet védelme a bolygónk iránti elkötelezettségük egyik pillére. Tisztában vannak azzal, hogy a fenntarthatósághoz felelősségteljesnek kell lenniük üzleti környezetünkben. Ugyanakkor gazdasági, társadalmi és környezeti értéket kell teremtenünk.
Különböző technológiák bevezetésével sikerült csökkenteni az acélt, műanyagot, üveget és kartonpapírt tárolóedényeinkben és csomagolásaikban. Így csökkentve a környezetterhelést és hulladékképződést. Szétválasztják és újrahasznosítják az összes keletkező hulladékot: papírhulladékot, műanyagot, üveget, fát, olajokat, oldószereket, valamint a szennyezett csomagolásokat.

Tápérték

Átlagos tápérték / 100 g
Nettó tömeg 250 g
Energia 764 kJ / 162 kcal
Zsír 6,6 g
ebből telített 0,7 g
Szénhidrát 25,3 g
amelyből cukrok 0,5 g
Élelmi rost 0,5 g
Fehérje 5,5 g
1,2 g