Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Youtube videók

Ibérico Chorizo Extra patkó alakú kolbász

Ár:
3.990 Ft
Kiszerelés:
280 g
Menny.:db
Gyártó: Loncheados Badajoz
Elérhetőség: Elfogyott
Várható szállítás: 2024. január 22.

Ibérico Chorizo Extra patkó alakú kolbász ibériai fekete sertésből (Chorizo Herradura Extra Ibérico)

A chorizo tulajdonképpen a spanyolok kolbásza. 
Durvábbra darált sovány sertéshús, sertészsír, és fűszerek a fő összetevők, amit érlelés követ. Élénk piros színét a füstölt spanyol paprikának köszönheti. Általában picante (fűszeres) vagy dulce (édes) kategóriába sorolják, a felhasznált paprika típusától függően.

Kizárólag ibériai sertésből (pata negra) készülhet, ami csak az ibériai-félszigeten található. Az ibériai sertések olyan genetikai sajátosságokkal rendelkeznek, amilyennel a Földön egyetlen sertés sem rendelkezik; beszivárogtatják a zsírt az izomrostok közé. Hasonló az elv, mint a wagyu marhánál, ami a világ legdrágább marhahúsának számít különlegesen szaftos húsa miatt. Mindkét esetben a speciális tartási körülmények és a ráfordított energia miatt lesz luxustermék belőlük. 

Fogyasztás előtt legalább 20 perccel ajánlatos szobahőmérsékleten tartani a teljes aroma eléréséhez.

Összetevők: Sovány ibériai sertéshús, ibériai sertészsír, só, dextróz, dextrin, glükózszirup, növényi rostfehérje, keményítő, színezék(E-120), matodextrin, fűszerek, paprika, fokhagyma, fűszerek, tartósítószer(E-202,E-252,E-250), antioxidáns(E-301,E-331), stabilizátorok(E-450, E-451), emulgálószerek(E-452), természetes sertésbél

Nettó tömeg: 280 g

Márka

A Loncheados Badajoz jelentése “Szeletelt Badajoz”. Egy kis vállalkozás a spanyolországi Badajoz-ban, Extremadura régió szívében. Extremadura a legnemesebb sertés, az ibériai sertés tenyésztésének központja. Az ibériai sertésből készül a világ legjobb minőségű sonkája az ibériai sonka, a jamón ibérico.
Extremadura egy csodálatos vidék, ami nem csak az embernek, hanem még sok ezer ibériai (pata negra) sertésnek ad otthont patakokkal és paratölgyesekkel tarkított erdei legelőivel.

A hústermékeket válogatja és szeleteli Jesus, a La Tienda Superior spanyol tagja.
Jesus 25 év alatt, több mint 50 országot bejárt és 4 kontinensen dolgozott sonkamesterként. Igen, a sonkamesterség (cortador de jamón) Spanyolországban egy külön szakma, amit évekig tanulnak, majd utána évekig gyakorolnak is mire valakiből igazi sonkamester válik.
Jesus dolgozott tengerjáró hajókon, szállodákban, éttermekben, üzleti eseményeken.
Ennyi idő alatt kitapasztalta a sonkakészítés, kiválasztás, feldolgozás és tálalás minden apró lépését. Tökéletesre csiszolva egész folyamatot.
Végül pár éve megalapította saját vállalkozását Badajoz-ban, a spanyol ibériai sonkatermelés bölcsőjében.

Tápérték

Átlagos tápérték / 100 g
Nettó tömeg 280 g
Energia 1659 kJ / 396 kcal
Zsír 31,12 g
Szénhidrát 1,8 g
amelyből cukrok 0,37 g
Fehérje 27,28 g
2,85 g