Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Iberico Salchichon Bellota kolbász (100g)

Ár:
3.490 Ft
Kiszerelés:
100 g
Menny.:db
Gyártó: Loncheados Badajoz
Elérhetőség: Elfogyott
Várható szállítás: 2024. január 22.

Ibérico Salchichon Bellota kolbász makkal etetett ibériai sertésből
Sonkamester által szeletelve és vákumcsomagolva

A salchichón egy spanyol kolbászfajta, hasonlít a chorizohoz.
Sovány sertéshús, sertészsír, és fűszerek a fő összetevők, amit érlelés követ.
A chorizoval ellentétben itt nem használnak fűszerpaprikát, ezért természetesebb rózsaszínes színe van.
Annyiban tér el még a chorizotól, hogy hosszabb érlelési idővel bír.
Valamint finomabbra darálják a húst, így apróbbak benne a hús- és zsírszemek.

Kizárólag ibériai sertésből (pata negra) készülhet, ami csak az ibériai-félszigeten található. Az ibériai sertések olyan genetikai sajátosságokkal rendelkeznek, amilyennel a Földön egyetlen sertés sem rendelkezik; beszivárogtatják a zsírt az izomrostok közé. Hasonló az elv, mint a wagyu marhánál, ami a világ legdrágább marhahúsának számít különlegesen szaftos húsa miatt. Mindkét esetben a speciális tartási körülmények és a ráfordított energia miatt lesz luxustermék belőlük. 

Emellett a sertések szabadon élnek a természetben, nem egy sertéstelepen szorosan összezsúfolva. Ezek járulnak hozzá a “lédús”, árnyalatokkal és aromákkal teli húsához. Szabadon tartják és makkoltatják a tölgyfákkal és parafákkal tarkított ligetes legelőkön. Mivel hagyományosan szabadtartásúak, jóval többet mozognak (napi ~15 km-t), ezért jóval izmosabbak, mint a nagyüzemi körülmények között tartott sertések. Valamint a mozgás is hozzájárul a zsírszövet minél alaposabb beszivárogtatásához az izomrostok közé.

Fogyasztás előtt legalább 20 perccel ajánlatos szobahőmérsékleten tartani a teljes aroma eléréséhez.

Összetevők:Sovány ibériai makkal etetett sertéshús, ibériai makkal etetett sertészsír, só, cukor, dextróz, laktóz, dextrin, szójafehérje(szója), emulgálószerek(E-450,E-452), antioxidánsok(E-331,E-301), tartósítószerek(E-250,E-252), természetes sertésbél

Nettó tömeg: 100 g

Márka

A Loncheados Badajoz jelentése “Szeletelt Badajoz”. Egy kis vállalkozás a spanyolországi Badajoz-ban, Extremadura régió szívében. Extremadura a legnemesebb sertés, az ibériai sertés tenyésztésének központja. Az ibériai sertésből készül a világ legjobb minőségű sonkája az ibériai sonka, a jamón ibérico.
Extremadura egy csodálatos vidék, ami nem csak az embernek, hanem még sok ezer ibériai (pata negra) sertésnek ad otthont patakokkal és paratölgyesekkel tarkított erdei legelőivel.

A hústermékeket válogatja és szeleteli Jesus, a La Tienda Superior spanyol tagja.
Jesus 25 év alatt, több mint 50 országot bejárt és 4 kontinensen dolgozott sonkamesterként. Igen, a sonkamesterség (cortador de jamón) Spanyolországban egy külön szakma, amit évekig tanulnak, majd utána évekig gyakorolnak is mire valakiből igazi sonkamester válik.
Jesus dolgozott tengerjáró hajókon, szállodákban, éttermekben, üzleti eseményeken.
Ennyi idő alatt kitapasztalta a sonkakészítés, kiválasztás, feldolgozás és tálalás minden apró lépését. Tökéletesre csiszolva egész folyamatot.
Végül pár éve megalapította saját vállalkozását Badajoz-ban, a spanyol ibériai sonkatermelés bölcsőjében.

Tápérték

Átlagos tápérték / 100 g
Nettó tömeg 100 g
Energia 1868 kJ / 451 kcal
Zsír 38 g
Szénhidrát 2,2 g
amelyből cukrok 0,2 g
Fehérje 25,1 g
2,85 g