Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Iberico sertés szűzpecsenye 100g

Ár:
6.990 Ft
Kiszerelés:
100 g
Menny.:db
Gyártó: Loncheados Badajoz
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2023. december 05.

Ibérico sertés szűzpecsenye makkal etetett fekete sertésből
Sonkamester által szeletelve és vákumcsomagolva

Ezek a szűzpecsenye szeletek is a legnemesebb sertésből, az ibériai fekete (pata negra) sertésből származnak. A sertések szabadtartásúak és makkal tápláltak a legminőségibb hús eléréséhez.
A Lomito spanyolul szűzpecsenyét jelent, ez az ibériai sertés legzamatosabb része.
Az ibériai sertés fő jellemzője, hogy a zsír beszivárog az izomrostok közé, ezért a végeredmény egy hihetetlenül lágy húsos falat lesz. Puha és finom, mivel a zsír márványossá teszi a húst.
Spanyolországban ezt a részét a sertésnek az egyik leggourmetebb falatnak tartják. Sokak számára még Jamón Ibérico de Bellota-nál is értékesebb falatnak számít. Igazi különlegesség.

Érlelési idő: 120 nap.

Fogyasztás előtt legalább 20 perccel ajánlatos szobahőmérsékleten tartani a teljes aroma eléréséhez.

Összetevők: 100% Ibériai makkal etetett sertés szűzpecsenye, só, fűszerek, antioxidáns(E-301), tartósítószer(E-252), természetes sertésbél

Nettó tömeg: 100 g

Márka

A Loncheados Badajoz jelentése “Szeletelt Badajoz”. Egy kis vállalkozás a spanyolországi Badajoz-ban, Extremadura régió szívében. Extremadura a legnemesebb sertés, az ibériai sertés tenyésztésének központja. Az ibériai sertésből készül a világ legjobb minőségű sonkája az ibériai sonka, a jamón ibérico.
Extremadura egy csodálatos vidék, ami nem csak az embernek, hanem még sok ezer ibériai (pata negra) sertésnek ad otthont patakokkal és paratölgyesekkel tarkított erdei legelőivel.

A hústermékeket válogatja és szeleteli Jesus, a La Tienda Superior spanyol tagja.
Jesus 25 év alatt, több mint 50 országot bejárt és 4 kontinensen dolgozott sonkamesterként. Igen, a sonkamesterség (cortador de jamón) Spanyolországban egy külön szakma, amit évekig tanulnak, majd utána évekig gyakorolnak is mire valakiből igazi sonkamester válik.
Jesus dolgozott tengerjáró hajókon, szállodákban, éttermekben, üzleti eseményeken.
Ennyi idő alatt kitapasztalta a sonkakészítés, kiválasztás, feldolgozás és tálalás minden apró lépését. Tökéletesre csiszolva egész folyamatot.
Végül pár éve megalapította saját vállalkozását Badajoz-ban, a spanyol ibériai sonkatermelés bölcsőjében.

Tápérték

Átlagos tápérték / 100 g
Nettó tömeg 100 g
Energia 1890 kJ / 401 kcal
Zsír 29,5 g
Szénhidrát 1 g
amelyből cukrok 0,5 g
Fehérje 34,9 g
3,48 g