Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Iberico válogatás

Ár:
9.990 Ft
Kiszerelés:
250 g
Menny.:db
Gyártó: Loncheados Badajoz
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2023. december 05.

Iberico válogatás (Chorizo, Salchichón, Lomito) 250g

Ibérico karaj makkal etetett 50%-ban ibériai sertésből (50g)

Ibérico Chorizo Bellota kolbász makkal etetett ibériai sertésből (50g)

Ibérico Chorizo Extra kolbász ibériai sertésből (50g)

Ibérico Salchichon Bellota kolbász makkal etetett ibériai sertésből (50g)

Ibérico Salchichón Extra kolbász ibériai sertésből (50g)

Az ibériai sertések olyan genetikai sajátosságokkal rendelkeznek, amilyennel a Földön egyetlen sertés sem rendelkezik; beszivárogtatják a zsírt az izomrostok közé. Hasonló az elv, mint a wagyu marhánál, ami a világ legdrágább marhahúsának számít különlegesen szaftos húsa miatt. Mindkét esetben a speciális tartási körülmények és a ráfordított energia miatt lesz luxustermék belőlük.

Emellett a sertések szabadon élnek a természetben, nem egy sertéstelepen szorosan összezsúfolva. Ezek járulnak hozzá a “lédús”, árnyalatokkal és aromákkal teli húsához. Szabadon tartják és makkoltatják a tölgyfákkal és parafákkal tarkított ligetes legelőkön. Mivel hagyományosan szabadtartásúak, jóval többet mozognak (napi ~15 km-t), ezért jóval izmosabbak, mint a nagyüzemi körülmények között tartott sertések. Valamint a mozgás is hozzájárul a zsírszövet minél alaposabb beszivárogtatásához az izomrostok közé.

Fogyasztás előtt legalább 20 perccel ajánlatos szobahőmérsékleten tartani a teljes aroma eléréséhez.

Nettó tömeg: 250g

Márka

A Loncheados Badajoz jelentése “Szeletelt Badajoz”. Egy kis vállalkozás a spanyolországi Badajoz-ban, Extremadura régió szívében. Extremadura a legnemesebb sertés, az ibériai sertés tenyésztésének központja. Az ibériai sertésből készül a világ legjobb minőségű sonkája az ibériai sonka, a jamón ibérico.
Extremadura egy csodálatos vidék, ami nem csak az embernek, hanem még sok ezer ibériai (pata negra) sertésnek ad otthont patakokkal és paratölgyesekkel tarkított erdei legelőivel.

A hústermékeket válogatja és szeleteli Jesus, a La Tienda Superior spanyol tagja.
Jesus 25 év alatt, több mint 50 országot bejárt és 4 kontinensen dolgozott sonkamesterként. Igen, a sonkamesterség (cortador de jamón) Spanyolországban egy külön szakma, amit évekig tanulnak, majd utána évekig gyakorolnak is mire valakiből igazi sonkamester válik.
Jesus dolgozott tengerjáró hajókon, szállodákban, éttermekben, üzleti eseményeken.
Ennyi idő alatt kitapasztalta a sonkakészítés, kiválasztás, feldolgozás és tálalás minden apró lépését. Tökéletesre csiszolva egész folyamatot.
Végül pár éve megalapította saját vállalkozását Badajoz-ban, a spanyol ibériai sonkatermelés bölcsőjében.

Tápérték

Átlagos tápérték / 100 g
Nettó tömeg 100 g
Energia 1346 kJ / 323 kcal
Zsír 20,7 g
Szénhidrát 1,9 g
amelyből cukrok 0,1 g
Fehérje 27 g
3,67 g