Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kagylós tészta

Kagylós tészta - két könnyed kagylós recept amiket imádni fogsz

Nem véletlen, hogy a mediterrán étrend az egyik leginkább értékelt táplálkozási forma táplálkozási szakértők szerint is világszerte. Ezek az igazán egyszerű, gyors és egyben finom kagylós tészta receptek is ezt a tényt erősítik. Ez a recept tükrözi, hogy a finom ízek és a könnyű elkészítés nem összeegyeztethetetlen. Élvezzük a kagylós tésztát az év bármelyik időszakában, nem fogjuk megbánni!

Nézzük is meg, és vigyünk egy kis mediterrán ízt otthonunkba ezzel a két finom kagylós tészta recepttel. Most a kékkagylós spagettit, majd szívkagylós spagettit fogjuk elkészíteni.

 

Kékkagylós spagetti recept

Hozzávalók:

  • 200 g spagetti
  • 400 g (héjas) kékkagyló / 150-200 g fagyasztott kagylóhús / 2 konzerv kékkagyló
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 összenyomott érett paradicsom
  • 50 ml extra szűz olívaolaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • vágott petrezselyem
  • csipetnyi só
  • csipetnyi őrölt fehér bors

Elkészítés:

  1. Tisztítsuk meg a kagylókat. Távolítsuk el a szennyeződéseket a héjakról. Alaposan mossuk meg és hagyjuk lecsepegni. Opcionálisan használhatunk fagyasztott pucolt kékkagylót vagy kékkagyló natúr/sós lében konzervet, amiben már elő is főzték a kagylókat nekünk.
  2. Az olívaolajat öntsük egy serpenyőbe, pirítsuk meg rajta a fokhagymagerezdeket. Majd adjuk hozzá a kagylót, és borsozzuk meg.
  3. Tegyük rá a fedőt, és pároljuk ~5 percig.
  4. A megfőtt kagylókat kivesszük a fokhagymagerezdekkel együtt.
  5. Közben a felaprított hagymát a maradék olajon külön megpirítjuk, és hozzáadjuk a zúzott paradicsomot.
  6. Adjuk hozzá ezt a keveréket a főtt kagylókhoz, majd ízesítsük petrezselyemmel és borssal.
  7. A spagettit bő sós vízben kb. 11 percig főzzük, leszűrjük, és összekeverjük a paradicsomszósszal. Ezután egy percig állni hagyjuk.
  8. Csak a végén adjuk hozzá a kagylókat. Jobb, ha előbb kiszedjük a héjakból, és csak a kagylóhúst adjuk hozzá a tésztához a könnyebb fogyasztás miatt. 
  9. Forrón tálaljuk.

 

Szívkagylós spagetti recept

Hozzávalók:

  • 200 g spagetti
  • 1 konzerv natúr szívkagyló konzerv
  • 1 konzerv szardella
  • 1 paradicsom
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl fehérbor
  • egy kis tál kapribogyó
  • egy kis tál petrezselyem
  • olívaolaj

Elkészítés:

  1. Öntsünk a serpenyőbe egy kevés olívaolajat, és közepes lángon melegítsük
  2. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsuk meg anélkül, hogy nagyon megbarnítanánk.
  3. Adjuk hozzá a szardellafilét, jól keverjük össze, hogy teljesen szétolvadjon.
  4. Ezután adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot is.
  5. Adjunk hozzá a ~1,5 dl fehérbort.
  6. Emeljük meg a hőmérsékletet, amíg az alkohol el nem párolog.
  7. Majd adjuk hozzá az előtte már 4-5 percig főzött spagettit.
  8. Nyissuk ki a konzervet és öntsük rá a szívkagylókat levével együtt.
  9. Keverjünk hozzá egy marék kapribogyót és petrezselymet.
  10. Mindent jól összekeverünk és lefedjük.
  11. Kapcsoljuk le a hőt, és hagyjuk 5 percig állni a tűzhelyen, hogy összeérjenek az ízek.