Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Serrano Gran Reserva sonka (Jamón Serrano Gran Reserva) 80g

Ár:
3.190 Ft
Menny.:db
Gyártó: Loncheados Badajoz
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2024. április 18.

Serrano Gran Reserva sonka (Jamón Serrano Gran Reserva)
Sonkamester által kézzel vágva és vákumcsomagolva.

Ez a legismertebb spanyol sonka, és azt gyártják a legnagyobb volumenben is.
A serrano sonka neve a spanyol sierra szóból ered, vagyis hegy - mivel ezt a sonkát fellógatva a hegyi levegőn érlelték a sózást követően még az ókorban. 

A sertések általában takarmányon vagy gabonán élnek az állatok tartásuk alatt.

Jamón Serrano kategóriák:
- Jamón Serrano Bodega: 9 és 12 hónap közötti érlelési időt foglal magában. Textúrája puhább, egyszerűbb, sós sonka íz, semmi különleges.
- Jamón Reserva: itt az érlelési idő 12 és 15 hónap közötti, már egy fokkal érettebb sonkát kapunk
- Jamón Gran Reserva: az érlelési idő minimum 15 hónap, de a jobb darabokra 24 hónapig is várnunk kell. Na itt már egy lényeges szintlépés következik be az előzőekhez képest, ami már érezhető a laikusok számára is. Érezni lehet a spanyol sonkára jellemző karakterisztikát íz és textúra szempontjából is. Ár/értékben ez egy nagyon jónak számító sonka, és talán az egyik legnépszerűbb is. Ez a Serrano sonka is Gran Reserva.

A Serrano sonka fehérjében, ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag. Ezeknek a táplálkozási tulajdonságoknak köszönhetően a mediterrán étrend egyik alapelemévé vált.

Ha szeretnél még többet tudni a spanyol sonkáról, akkor kattints ide a saját készítésű sonkaenciklopédiánkhoz.

Összetevők: Sertéshús, só
Laktózmentes, gluténmentes, tartósítószermentes

Nettó tömeg: 80 g

Márka

A Loncheados Badajoz jelentése “Szeletelt Badajoz”. Egy kis vállalkozás a spanyolországi Badajoz-ban, Extremadura régió szívében. Extremadura a legnemesebb sertés, az ibériai sertés tenyésztésének központja. Az ibériai sertésből készül a világ legjobb minőségű sonkája az ibériai sonka, a jamón ibérico.
Extremadura egy csodálatos vidék, ami nem csak az embernek, hanem még sok ezer ibériai (pata negra) sertésnek ad otthont patakokkal és paratölgyesekkel tarkított erdei legelőivel.

A hústermékeket válogatja és szeleteli Jesus, a La Tienda Superior spanyol tagja.
Jesus 25 év alatt, több mint 50 országot bejárt és 4 kontinensen dolgozott sonkamesterként. Igen, a sonkamesterség (cortador de jamón) Spanyolországban egy külön szakma, amit évekig tanulnak, majd utána évekig gyakorolnak is mire valakiből igazi sonkamester válik.
Jesus dolgozott tengerjáró hajókon, szállodákban, éttermekben, üzleti eseményeken.
Ennyi idő alatt kitapasztalta a sonkakészítés, kiválasztás, feldolgozás és tálalás minden apró lépését. Tökéletesre csiszolva egész folyamatot.
Végül pár éve megalapította saját vállalkozását Badajoz-ban, a spanyol ibériai sonkatermelés bölcsőjében.

Tápérték

Átlagos tápérték / 100 g
Nettó tömeg 80 g
Energia 976 kJ / 255 kcal
Zsír 7,9 g
Szénhidrát 0,6 g
amelyből cukrok 0,5 g
Fehérje 40 g
9,6 g