Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Youtube videók

Skorpióhal pástétom

Ár:
2.990 Ft
Menny.:db
Gyártó: Espinaler
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2023. december 05.

Skorpióhal pástétom

Skorpióhal pástétom, íze talán a lazac pástétomhoz hasonlítható
Bármikor könnyed falatok készíthetőek belőle egy pillanat alatt.
Ideális szendvicsekhez és pirítósokhoz, előételekhez.

Összetevők: Vörös skorpióhal(40%)(hal), tőkehal(hal), vaj(tej), paradicsom, tejfehérjék(tej), tojáspor(tojás), bor, bors, só

Gluténmentes

Nettó tömeg: 100 g

Márka

Az Espinaler története 1896-ban kezdődött, amikor Miquel Riera y Prat letelepedett Vilassar de Mar-ban (Barcelona városa mellett). Az Argentona-ban található Espinal híd közelében talált egy parasztházat, amit átalakított kocsmának. Így született meg az Espinaler kocsma, ahol később az egész város megfordult, mindig olyan hangulat kerekedett. Ez a kocsma egy tipikus mediterrán vendéglátó volt. Kicsi, hangulatos, rusztikus és családias, ami az évek során, generációról generációra szállt.

1907-ben Miquel Riera y Prat leleményességüknek köszönhetően az Espinaler megszerezte az engedélyt a dohánybolt megnyitására, ami fontos lökést adott a családi vállalkozásnak.

1930-ban Lánya, Francisca Riera Fornells veszi át az üzletet, négygyermekes özvegy, a polgárháború nehézségeivel kell szembenéznie.

1946-ban Joan Tapias Riera átveszi az üzlet irányítását, és gyökeres változást hoz benne, ő kezdi a kor egyik legjobb vermutját készíteni és forgalmazni. Ezzel etalonná vált az Espinaler Vermut a környéken.

1952-ben Ventureta Roldós, Joan Tapias felesége megalkotta az Espinaler szósz receptjét, amit a mai napig használnak. Kiváló minőségű ecet, pirospaprika, fekete bors és gondosan válogatott fűszerek kombinációja, aminek köszönhetően az Espinaler szósz annyira híres lett. Nem hiába, az éttermük bejáratánál is ez a szósz, mint cégér jelzi a látogatóknak, hogy jó helyen járnak.

Az 1970-es években Miquel Tapias Roldós, az alapító dédunokája vette át az üzletet, vele forradalom kezdődött az Espinaler-ben: Galíciába utazott, hogy aukciókon és vásárokon személyesen válassza ki a legjobb tenger gyümölcseit, amik a minőségi konzerveinek alapját adják. Nagy hangsúlyt fektetett a minőségre, éppen ezért a konzerveinek alapanyagát is a Rías Baixas (Rías Gallegas) régióból szerezte be. A galíciai vizeiből származó fogások minősége messze meghaladja a máshol fogott példányokat. Köszönhetően a természetes állapotában megmaradt vízi élővilágnak és a környezetnek. Nem folyamodnak mesterséges akvakultúrához, mivel a körülmények tökéletesek a legminőségibb tengeri herkentyűk halászatára. Kizárólag fenntartható halászatot alkalmaznak (egész Galíciában).

2000-ben megkezdődött az Espinaler birodalom kiterjesztése Spanyolország nagy részére, és felavatják az 1300 m³-es éttermet, bárt, és egyben bemutatóboltként funkcionáló helyiséget Vilassar de Mar-ban.

Ma David és Miki Tapias, az alapító ükunokája, az ötödik generáció. Ők továbbra is ugyanazt a filozófiát követik, mint amivel a cég sikeressé vált. A legjobb minőségű termékeket kínálják, a megfelelő módon és időben elkészítve.

Tápérték

Átlagos tápérték / 100 g
Nettó tömeg 100 g
Energia 645 kJ / 155 kcal
Zsír 11 g
ebből telített 5,4 g
Szénhidrát 3 g
amelyből cukrok 1,6 g
Fehérje 11 g
1,5 g