Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Youtube videók

Turrón (kávé-csokoládé)

Ár:
2.990 Ft
Menny.:db
Gyártó: LACASA
Elérhetőség: Elfogyott
Várható szállítás: 2024. január 22.

Turrón (kávé-csokoládé praliné)

A turrón a legtipikusabb karácsonyi édesség Spanyolországban.
Sokféle turrón létezik, mind ízben és fajtában. Állagában változó, megtalálható a teljesen keménytől a lágyabbig. Van amiben gyümölcsök vannak, van amiben diófélék, és van ahol az egész masszát átjárja a csodálatos aroma.

Eredete egészen a görög időkbe nyúlik vissza, még az olimpiával is összefügg. 
Az Ibériai-félszigeten azonban az arab korszaka vezetik vissza a történetét.
Már akkor készítették ezt az energiadús, mandula és méz alapú élelmiszert.
A turrón előnye abban rejlett, hogy az emberek bármikor magukkal vihették és később elfogyaszthatták anélkül, hogy megromlott volna.

Kezdetben az összes turrón alapját a mandula képezte, amit nyár végén takarítanak be. Mire pedig elkészül a megfelelő minőségű turrón addigra már majdnem karácsony van. Így vált tipikus karácsonyi termékké a turrón, amely majdnem minden spanyol otthonban feltűnik karácsonykor.

Ezeket a turrónokat a LACASA készíti. Már 1852 óta készítenek turrónokat, azóta is a családi recept alapján készítik legnagyobb gondossággal. Nem véletlen kapta meg az ISO 9002 minőségi tanúsítványt, amivel csak kevesen rendelkeznek. Munkájukat 2009-ben a munkaügyi miniszter arany kitüntetéssel jutalmazta.

Ha érdekel a turrón teljes története, itt tudod elolvasni.

Összetevők: Csokoládé praliné kávéval(75%)[cukor, őrölt mogyoró(mogyoró), kakaóvaj, magas olajsavas napraforgóolaj, sovány tejpor(tej), kávé(5%), zsírszegény kakaópor, őrölt mandula(diófélék)], cukor, kakaóvaj, sovány tejpor(tej), teljes tejpor(tej), dehidratált vaj(tej), laktóz, emulgálószerek(szójalecitin(szója)), aroma. Csokoládétartalom: minimum 25%. (A csokoládé kakaótartalma minimum 30%).
Nyomokban tartalmazhat földimogyorót, dióféléket.
Gluténmentes, Pálmaolaj mentes.

Nettó tömeg: 225 g

Márka

A LACASA története Huesca városából indult, ahol Antonio Lacasa 1852-ben üzletet alapított. Kezdetben szöveteket, csicseriborsót és az általa készített csokoládét árult.
Később fia vette át az üzletet, és úgy döntött, hogy a cég tevékenységét csokoládé- és kávégyártásra korlátozza - mivel ebben voltak a legjobbak.
Később átvették a céget az unokák, és ekkor lett a cég neve LACASA, ami ekkor már 15 embert foglalkoztatott.

A cég 1888-ban megkapja az első elismerést termékei kiemelkedő minőségéért.
Az Aragóniában megrendezett kiállítás keretében csokoládéit minőségi aranyéremmel jutalmazták.
1900-as évek kezdetén már a régió legjelentősebb csokoládégyártójaként tartották számon.
1920-as évek végén a LACASA megkezdte munkafolyamatainak iparosítását az első franciaországi kávépörkölő megvásárlásával.
1928-ra a LACASA naponta 500 kiló csokoládét gyártott.

A polgárháború befejezése után, 1939-ben a vállalatot Jaca-ból Zaragoza-ba költöztetik stratégiai megfontolásból, ugyanis innen a cég jobban tud terjeszkedni és ellátni a piacot.
A háborút megelőző válságos években nehezebb volt eladni, és eladásainak támogatására a LACASA megkezdte történetének első promóciós kampányát: a csokoládékhoz szalvétát, valamint a kávézacskókba kanalakat és villákat raktak.
A kakaóhiány és a cukorfelesleg miatt a LACASA új, ezekhez a körülményekhez igazodó kereskedelmi piacokat keres. Így kezdett el nyers nugátot gyártani cukrászdák számára, őrölt mandula és magas cukortartalom alapján. 

1955-ben új gyárat építettek Zaragoza-ban. 
1979-ben a LACASA értékesítések erőteljes növekedése miatt megnyitotta következő gyárukat Utebo-ban (Zaragoza), mindössze 14 kilométerre Zaragoza-tól, ahol folyamatosan innováltak, és használták ki a legújabb technológia adta lehetőségeket.
1987 A LACASA felvásárolta a Conguitos gyártóját. Újraindítását egy hírhedt reklámkampánnyal valósította meg. A termék azóta is a gyerekek egyik kedvence és ott lapul minden kisboltban.
1988 bejegyzik a Chocolates LACASA Portugal céget, amelynek székhelye Lisszabonban található. Ez azt jelenti, hogy a LACASA sikeresen terjeszkedik más országokba is.
1991-es a LACASA kitűzi célul, hogy megszilárdítják pozíciójukat a gyermekcsokoládék és édességek piacán.
1992-ben a LACASA megvásárolja a MAURI nevű céget. A Barcelona-ban található cukorkagyártó, amely több mint 80 éves múlttal rendelkezik, olyan jól ismert márkákkal, mint a Darlins és a Mentolin.

1994-ben a LACASA az első vállalat az ágazatban, amely megszerezte az ISO 9002 minőségi tanúsítványt. Ami az egyik legmagasabb szintű tanúsítvány az élelmiszeriparban.

2000-ben a LACASA Argentínában is ott van. Termékeit egy Buenos Aires-i ipari üzemben gyártják, amely ugyanazokat a formulákat és minőségi eljárásokat alkalmazza, mint a spanyol anyacég.
2002-ben a LACASA megerősíti jelenlétét az európai piacon, a francia Confiseries Paul Marcel cég megvásárlásával, amely a kézműves és hagyományos cukorkák specialistája.

2002. november 28-án ünnepelte a LACASA fennállásának 150. évfordulóját. Az asztúriai herceg az emléktábla felavatása után meglátogatta a gyárat. Az ünnepség alkalmából a LACASA különleges számozott kiadást dobott piacra egy kifejezetten erre az alkalomra készült exkluzív csokoládé tortából. A sorozat első számú példányát a HRH Asturias D. Felipe de Borbón herceg kapta.
2003. május 5-én Eduardo Zaplana munkaügyi miniszter átadta a gyárnak a Munkaügyi Érdemrend aranyérmét.

2010 januárjában a LACASA csoport megvásárolja a toledói IBERCACAO 90%-át.
Az IBERCACAO számít Spanyolország legnagyobb csokoládégyártójának. Emellett a nemzetközi piacon is kiemelkedő szereplőnek számít csokoládé- és kakaótermékek széles választékával.

Tápérték

Átlagos tápérték / 100 g
Energiatartalom 2449 kJ/588 kcal
Zsír 40g
amelyből telített 14g
Szénhidrát 49g
amelyből cukrok 46g
Fehérje 6,5g
0,17g