Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Youtube videók

Verdial olívabogyó andalúz fűszerezésű

Ár:
1.890 Ft
Menny.:db
Gyártó: Sarasa
Elérhetőség: Elfogyott
Várható szállítás: 2024. június 05.

Verdial olívabogyó andalúz fűszerezésű

A Verdial olívabogyót főleg Andalúzia és Extremadura régiókban termesztik.
Elnevezése onnan ered, hogy érett állapotban is zöld (verde) marad.
Hosszúkás, körülbelül 7 gramm súlyú. Szilárd és tömörebb, enyhén rágós textúrájú olívabogyó. Mandulás ízjegyekkel nagyon kellemes ízű. Édeskés, gyümölcsös és enyhén fűszeres. Linolsavban gazdag.
Ezt a fajtát feldolgozás előtt megrepesztik, hogy felgyorsuljon a kikeményedés ideje. Így a sós lé, amiben áll könnyebben behatol a húshoz. Majd fűszerezéssel lehet megfelelő ízhatást elérni, hogy később egy ízletes olívabogyó kerüljön az asztalra.

Ebben a változatban egy tradicionálisan, paraszti recept alapján elkészített olívabogyót kapunk.
Hagyományos, markáns andalúz recept alapján fűszerezve.

Összetevők: Verdial olívabogyó repesztett (maggal), fokhagyma, pirospaprika, víz, só, ecet, ízfokozók(E-621, E-627, E-631), aromák, citromsav(E-330), tartósítószerek(E-202,E-211), fűszerek. Magot tartalmaz.
Gluténmentes

Nettó tömeg:350 g
Töltőtömeg:185 g

Márka

A Sarasa-t Rafael Rubio és Carmen Sarasa 1968-ban alapították szülővárosukban, Andosilla-ban, Navarra-ban. Mindketten szenvedélyesen rajongtak az olívabogyóért és a savanyúságokért. Családi gyökereik Navarra-hoz kötik anyai ágon, és Andalúzia-hoz apai ágon. Ez a két spanyol terület híres termelő vidékeiről. Ez arról árulkodik, hogy családi gyökereikben is hordozzák a vidék szeretetét.

Rafael mindent tudott az olajbogyóról. Apja, aki Andalúziából származott, tudta, hogyan kell termeszteni és tökéletesen feldolgozni az olajbogyót, hogyan kell megépíteni az ottani olajbogyó erjesztésére és tartósítására használt kis fahordókat. Egyszer Navarra-ba ment, hogy hordókat építsen az Egyesült Államokba exportált paprikák részére. Ott találkozott egy nővel, aki a felesége lett. Nem sokkal ezután megszületett a kis Rafael, aki később Carmennel megalapította a Sarasa-t.

A Sarasa sikerét két tényező alapozta meg. Rafael apjától örökölt szakértelme, valamint Carmen megszállottsága a minőség, precízió és minden részletre kiterjedő figyelem minden egyes terméknél.
Munkájuk a gazdák alapos megismerésével, és a betakarított termények kiválasztásával kezdődött. Mindig a minőség és az alapanyagok első kézből történő kiválasztása volt az egész folyamat alapja.

Ezután a mezőgazdasági szövetkezetektől és a gazdáktól vásárolt összes olajbogyót az üzembe vitték az Almendralejo-ban található létesítményben (Badajoz tartományban - híres tartomány, ahol az egyik legfinomabb Jamón Iberico-t készítik) végzik az „entamado” néven ismert tisztítási és tartósítási eljárást. Miután a különféle erjesztési folyamatok befejeződtek, fajtától függően az olajbogyót a navarrai Andosilla-i üzembe küldik.
A teljes feldolgozási folyamatot a hagyományos receptek inspirálták, de folyamatosan innoválnak, hogy optimalizálják az egyes olívafajták állagát és ízét, hogy minden olívabogyóhoz és savanyúsághoz megtalálják a hozzá legjobban illő íz- és fűszervilágot.

A hagyományokhoz való hűség egyben alkalmazkodva a korhoz a Sarasa egyik alapelve.

Tápérték

Átlagos tápérték / 100 g
Nettó tömeg 350 g
Töltőtömeg 185 g
Energia 948 kJ / 240 kcal
Zsír 25 g
ebből telített 6 g
Szénhidrát 0,3 g
amelyből cukrok 0 g
Élelmi rostok 4 g
Fehérje 1,4 g
3,2 g